24.09.2015 16:50

De Visser: "Van der Hoorn zelf opleiden"

Mike van der Hoorn komt tot rust tijdens het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. (02-07-2015)
Mike van der Hoorn komt tot rust tijdens het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. (02-07-2015)

Piet de Visser vindt dat AFC Ajax geen middelmaat meer moet kopen. Het moet zich concentreren met de toptalenten van de Eredivisie.

De Visser is positief over het beleid van de Amsterdammers. Het probeert jeugdspelers door te schuiven naar het eerste elftal én smijt niet met veel geld. "Ajax is wat dat betreft een voorbeeld voor alle clubs", zegt De Visser door Ajax Life.

Toch ziet De Visser ook dat de kwaliteit minder wordt bij de teams in Nederland. De scout denkt dat er te weinig individuele begeleiding is voor de spelers. "Een vaste coach bij een elftal wil alleen winnen en vergeet soms extra trainingen om spelers individueel beter te maken", zo legt hij uit. Hij is dan voorstander om de dagen op de club langer te maken. Daardoor kunnen trainers meer tijd steken in het verbeteren van de de specifieke kwaliteiten "Dus zou het helemaal niet zo'n gek idee zijn om spelers langer vast te houden."

Naast het opleiden vindt De Visser dat Ajax zich niet meer moet focussen op middelmatige Eredivisie-spelers. Althans zo noemt hij Mike van der Hoorn en Nick Viergever. "Ajax betaalt wel vier miljoen voor Mike van der Hoorn en drie miljoen voor Nick Viergever, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Tweederangs spelers kunnen ze zelf wel opleiden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner