24.09.2015 18:00

Vitesse eist uitleg van KNVB na 'tijdreis'

Scheidsrechter Danny Makkelie geeft rood aan Vitessenaar Marvelous Nakamba tijdens het bekerduel Heracles Almelo - Vitesse. (23-09-2015)
Scheidsrechter Danny Makkelie geeft rood aan Vitessenaar Marvelous Nakamba tijdens het bekerduel Heracles Almelo - Vitesse. (23-09-2015)

In elk opzicht is de bekerwedstrijd Heracles Almelo - Vitesse een bijzonder duel geweest. Met drie rode kaarten voor één ploeg, een trainer die weigert te vertrekken en een korte staking. Tijdreizen komt er nu echter ook bij, dat zegt althans Vitesse.

De Arnhemse formatie heeft de KNVB om opheldering gevraagd over het verzetten van de stadionklok. De wedstrijd werd kort na de tachtigste minuut stilgelegd door scheidsrechter Danny Makkelie. Op dat moment stond Vitesse nog op een 0-1 voorsprong.

"Op video-opnamen, waarop de stadionklok te zien is, loopt de scheidsrechter na exact 81.55 minuten naar Peter Bosz. Een aantal minuten later wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt. De wedstrijd wordt vervolgens hervat met 80.00 minuten op de klok. Opmerkelijk, zeker aangezien Marvelous Nakamba volgens onze beelden in de 81e minuut een rode kaart heeft ontvangen en het duel pas minuten later werd stilgelegd", legt directeur Joost de Wit de situatie uit op de clubwebsite van Vitesse.

"We willen graag weten wat de precieze afwegingen van de arbitrage zijn geweest om een reis in de tijd te maken en wat de regels zijn in dergelijke gevallen. Het kan niet zijn dat de duur van een wedstrijd met een natte vinger in de lucht wordt bepaald. We willen helderheid, al is het maar om volgende keer niet voor een verrassing komen te staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner