24.09.2015 22:32

Kuyt verstoort nieuwe bekerdroom PEC Zwolle

Dirk Kuyt kan voor de tweede keer juichen in De Kuip. De veteraan van Feyenoord scoort met zijn tweede treffer de 3-0 in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle. (24-09-2015)

PEC Zwolle zal niet voor de derde keer op rij de bekerfinale bereiken. De Zwollenaren gingen donderdagavond in de tweede bekerronde op bezoek bij Feyenoord uiteindelijk kansloos onderuit (3-0). Dirk Kuyt was met twee doelpunten de grote man bij Feyenoord, net als Michiel Kramer. De spits scoorde niet maar was bij alle goals betrokken.

Feyenoord wilde vanaf het begin druk zetten op PEC Zwolle, maar de bezoekers voetbalden zich daar goed onderuit. Onder aanvoering van Sheraldo Becker had de verliezend bekerfinalist van vorig seizoen een paar goede mogelijkheden. Een Zwols doelpunt was in de beginfase niet eens onverdiend geweest, maar Feyenoord kwam de eerste minuten zonder kleerscheuren door.

Feyenoord nam de regie in handen na de eigen goal van Dirk Marcellis. Via het hoofd van de dreigende Kramer ging de bal via zijn lichaam in het doel. Het moet gezegd worden dat PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart, die vlak voor de aftrap de geblesseerd afgehaakte Kevin Begois verving, niet vrijuit ging. Het was een tik voor PEC Zwolle, want de bezoekers waren vervolgens lang niet meer zo dreigend als voor de 1-0. Pal voor rust was verdediger Bart van Hintum met een vlammende vrije trap nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar PEC Zwolle mocht ook niet klagen met een kopbal van Kuyt op de lat.

Het was in de tweede helft wachten tot de wedstrijd weer tot leven kwam. Het duel kabbelde rustig voort, totdat PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen de bal na een uur spelen te zacht terug speelde op Van der Hart. Kramer was attent, speelde de doelman uit en bediende Kuyt: 2-0. Niet veel later gooide Kuyt de wedstrijd in het slot toen hij de rebound van een schot van Kramer tegen de touwen schoot.

Door de overwinning meldt Feyenoord zich ook bij de laatste 32 van het bekertoernooi. Voor PEC Zwolle is het bekeravontuur na twee finales op rij vroegtijdig voorbij. PEC kan zich zondag echter alweer revancheren als de ploeg weer afreist naar Rotterdam.

Door: Steven Koelma