24.09.2015 22:09

Elf amateurploegen over in de KNVB beker

Na twee rondes te hebben gevoetbald, zijn er nog elf amateurploegen over in de KNVB beker. In de eerste ronde speelden alleen maar amateurploegen, in het tweede deel van het bekertoernooi stroomden profclubs in. Tegen sommige profclubs wisten de amateurs te stunten.

Vijf amateurploegen bereikten de derde ronde door een profclub te verslaan. De grootste stunt werd uitgevoerd door SC Genemuiden. De ploeg degradeerde vorig seizoen kansloos uit de Topklasse en speelt dus inmiddels in de Hoofdklasse. Via een penaltyserie wist het echter heel brutaal Eredivisionist ADO Den Haag te verslaan.

Ook VV Capelle, FC Lienden, Koninklijke HFC en HBS-Craeyenhout stuntten in het bekertoernooi. Zij versloegen respectievelijk MVV, FC Volendam, de huidige koploper van de Jupiler League, FC Eindhoven en FC Oss. Naast die ploegen wisten Excelsior '31, VV Sint Bavo, Kozakken Boys, SV Spakenburg, HHC Hardenberg en VV Berkum de derde ronde te bereiken door een andere amateurploeg te verslaan.

Laatstgenoemde ploeg is de underdog in de derde ronde. VV Berkum komt namelijk uit in de Eerste Klasse van het Nederlandse amateurvoetbal en is daarmee de laagst spelende ploeg in het bekertoernooi. SC Genemuiden en Excelsior '31 komen uit in de Hoofdklasse, de rest van de amateurverenigingen speelt in de Topklasse.

Donderdagavond, na Feyenoord - PEC Zwolle, volgt de loting voor de derde ronde. Tijdens deze loting kunnen amateurploegen en profclubs aan elkaar gekoppeld worden. De enige ploegen die niet tegen elkaar kunnen loten zijn PSV, Ajax, AZ en FC Groningen. Deze clubs zijn nog actief in Europa en worden beschermd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner