24.09.2015 23:27

Jans na bekernederlaag: "Zat zoveel meer in"

De uitslag doet een kansloze avond voor PEC Zwolle vermoeden, maar trainer Ron Jans hield een heel ander gevoel over aan de verloren bekerwedstrijd tegen Feyenoord (3-0). "We hebben zóveel kansen gehad. Het grote verschil zat in de effectiviteit", zei Jans, die na twee succesvolle bekerjaren met PEC dit keer al in de tweede ronde strandde. "We druipen af omdat we het zelf hebben laten liggen. Er zat zoveel meer in."

Voor de trainer van PEC Zwolle zat het verhaal van de wedstrijd in een fase van amper twee minuten. "Eerst profiteerde Feyenoord van een verkeerde terugspeelbal van ons, waardoor Dirk Kuyt de 2-0 kon maken. Nog geen twee minuten later schoten wij de bal bij een identieke situatie op de keeper. Dat vertelt alles."

De gevallen 'cupfighter' uit Zwolle krijgt zondag al de kans op revanche. Dan gaat Jans met zijn ploeg opnieuw op bezoek in De Kuip, voor de competitie dit keer. "Uit de statistieken blijkt dat als clubs twee keer op rij tegen elkaar spelen, nooit dezelfde ploeg twee keer wint. Dat biedt perspectief", zei Jans. "Al bood deze bekerwedstrijd ook genoeg perspectief."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner