25.09.2015 14:29

Coutinho krijgt voorkeur onder de lat bij AZ

AZ-trainer John van den Brom verwelkomt doelman Gino Coutinho tijdens zijn presentatie aan de pers. (28-06-2015)
AZ-trainer John van den Brom verwelkomt doelman Gino Coutinho tijdens zijn presentatie aan de pers. (28-06-2015)

Na zijn officiële debuut in het shirt van AZ krijgt Gino Coutinho nu ook in de Eredivisie zijn kans om zich te bewijzen. De goalie van de Alkmaarders stond in het bekerduel met VVV-Venlo onder lat en liet een goede indruk achter.

Trainer John van den Brom is zelfs zo tevreden, dat hij Coutinho ook aan het werk wil zien in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. De wedstrijd in de Eredivisie staat aankomende zaterdag op het programma.

"Gino heeft in de bekerwedstrijd een goede indruk achtergelaten. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol in de communicatie van achteruit", licht Van den Brom zijn keuze voor Coutinho toe tegenover FOX Sports. Sergio Rochet was in de openingsfase van het nieuwe seizoen de eerste keeper bij AZ, maar uit de woorden van Van den Brom valt te lezen dat Rochet de Nederlandse of Engelse taal nog niet machtig genoeg is om zijn verdediger te leiden.

Coutinho begon zijn carrière bij PSV en stond vervolgens onder contract bij FC Den Bosch, NAC Breda, Vitesse, ADO Den Haag en Excelsior. De goalie heeft inmiddels honderdvijftig wedstrijden in de Eredivisie op zijn cv staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner