25.09.2015 14:23

Kali terug in Nederland: "Optie voor toekomst"

Anouar Kali (m.) in gesprek met Yassin Ayoub voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (01-02-2015)
Anouar Kali (m.) in gesprek met Yassin Ayoub voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (01-02-2015)

Anouar Kali traint de komende dagen mee bij De Graafschap. De 24-jarige middenvelder heeft op dit moment geen club en is op zoek naar een nieuwe werkgever.

"We zijn al een tijdje in gesprek met elkaar", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Anouar komt een aantal dagen vrijblijvend trainen en vervolgens gaan we van beide kanten bekijken of hij een optie is voor de toekomst." De Graafschap is al langer op zoek naar versterkingen, aangezien de ploeg tot nu toe een kansloze campagne in de Eredivisie meemaakt.

De ploeg is na zes wedstrijden in de competitie nog puntloos en lijkt voorlopig ook geen aanspraak te maken op een eerste overwinning. De ploeg promoveerde vorig seizoen via de play-offs naar de Eredivisie, maar begon het seizoen met tien nieuwe spelers, zoals te zien is in het transferoverzicht van de club.

Kali voetbalde in het verleden voor FC Utrecht en Roda JC en koos begin dit jaar voor een avontuur in Qatar. Daar werd zijn salaris echter niet betaald, waardoor Kali nu volgens de FIFA-regeling een transfervrije speler is. Hierdoor kan Kali ook buiten de transferperiode op zoek gaan naar een nieuwe club.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner