26.09.2015 09:59

Bosz wacht arbitragezaak: "Geen spijt van"

Peter Bosz (r.) raakt in een felle discussie met scheidsrechter Danny Makkelie tijdens de bekerwedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse. (23-09-2015)
Peter Bosz (r.) raakt in een felle discussie met scheidsrechter Danny Makkelie tijdens de bekerwedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse. (23-09-2015)

Peter Bosz was deze week het onderwerp van gesprek. De trainer van Vitesse weigerde het verzoek van scheidsrechter Danny Makkelie om plaats te nemen om de tribune, waarna de bekerwedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse werd gestaakt. Bosz heeft geen spijt van zijn actie.

De oefenmeester had naar verluidt aanmerkingen op de leiding, nadat zijn ploeg met acht man stond. Makkelie deelde drie rode kaarten uit aan spelers van Vitesse, wat Bosz te ver ging. De arbiter verzocht Bosz tien minuten voor tijd om zichzelf van het veld te verwijderen, maar de trainer leek dit te weigeren. 

"Ik heb nergens spijt van", reageert Bosz tegenover De Telegraaf. De trainer kan het aankomende duel van Vitesse gewoon plaatsnemen op de bank, aangezien de arbitragezaak over de situatie tijdens Heracles Almelo - Vitesse aankomende donderdag pas wordt georganiseerd. Bosz kijkt uit naar de hoorzitting, aangezien er nog veel onduidelijk is.

"Er is zoveel onzin gezegd en geschreven. Ik heb een heleboel te zeggen. En ik wil het ook heel graag aan jullie vertellen, maar dit is nog niet het juiste moment", legt Bosz  uit. De KNVB wilde de trainer van Vitesse voor vier wedstrijden schorsen, maar daar ging hij niet mee akkoord. Een speciale commissie zal zich nu over de situatie buigen en een uitspraak doen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner