26.09.2015 20:26

Zes goals in vermakelijke competitiekraker

SC Cambuur en FC Utrecht hebben in een meer dan interessante wedstrijd, waarin vooral de tweede helft knotsgek was, beide een punt overgehouden. Het werd zaterdag maar liefst 3-3 in de Galgenwaard.

De wedstrijd in Utrecht begon aantrekkelijk, met twee aanvallend ingestelde ploegen. Het was SC Cambuur dat als eerste echt gevaarlijk werd. Sjoerd Overgoor pegelde een afgeslagen corner ontzettend hard richting doel, maar Robbin Ruiter wist de inzet onder de lat vandaan te tikken. In de 25e minuut had de goalie geen antwoord op opnieuw een harde inzet. Bartholomew Ogbeche raakte een voorzet van Marlon Pereira heerlijk op zijn hoofd en verschalkte Ruiter zo voor het eerst: 1-0. FC Utrecht wist er maar weinig tegenover te stellen en zocht de kleedkamer op met een achterstand en een fluitconcert in de oren.

Dat fluitconcert had blijkbaar wel effect voor FC Utrecht, want de thuisformatie kwam vlammend uit de kleedkamer. Het resulteerde binnen tien minuten in de gelijkmaker van Willem Janssen, die een steekbal van Sean Klaiber ijskoud afmaakte. Vervolgens begon het dolle, dwaze half uur in de Galgenwaard, want het ging opeens heel snel.

Ogbeche maakte eerst zijn tweede van de avond, nadat Martijn Barto een lage voorzet per ongeluk verlengde op zijn collega. Vervolgens maakte Van de Streek er met een bekeken schot vanaf de zestien zelfs 1-3 van. De wedstrijd leek gespeeld, maar FC Utrecht knokte zich terug in de wedstrijd. Nacer Barazite maakte met een schuiver de aansluitingstreffer en zeven minuten voor tijd werd het helemaal interessant.

Invaller Kristoffer Peterson schatte een verre inworp goed in, deelde een duwtje uit, maar kon daardoor af op doelman Harm Zeinstra. Die kwam van zijn doellijn, legde de Zweedse aanvaller neer en veroorzaakte zo een strafschop. Tot overmaat van ramp kreeg de Friese goalie ook nog eens rood. Na een korte pauze, waarin Leonard Nienhuis zijn warming-up snel afrondde, bleef Janssen koel vanaf de stip en maakte hij de 3-3. De verwachtte stormloop op het doel van SC Cambuur bleef niet uit, maar was ook niet overtuigend genoeg om er nog een winnende uit te slepen. Gezien het spelbeeld was de 3-3 ook meer dan terecht, alhoewel Barazite in de laatste minuut van de blessuretijd nog een flinke kans kreeg. Van dichtbij schoot de aanvaller van FC Utrecht echter op Nienhuis.

Voor SC Cambuur is het de derde remise in dit seizoen. De Friezen wachten nog steeds op hun eerste overwinning in de vaderlandse competitie. FC Utrecht blijft steken in de middenmoot van de Eredivisie en kan de concurrentie zaterdag en zondag dichterbij zien komen.

Door: Jos Boesveld