26.09.2015 20:21

Heerenveen en Vitesse komen niet tot scoren

SC Heerenveen en Vitesse leverden zaterdag een aantrekkelijke 0-0 af op de mat. Ondanks dat er niet werd gescoord, was het meer dan een uur lang zeer aangenaam om naar te kijken in dit Eredivisieduel.

In eigen huis begon sc Heerenveen slordig aan de wedstrijd. Door onnodig veel balverlies hielp de thuisploeg Vitesse al snel in de wedstrijd. Het was aan doelman Erwin Mulder dat de Arnhemmers al niet snel op voorsprong wist te komen. Nadat Heerenveen de zaakjes beter op orde leek te krijgen, begon Vitesse de ruimte achter de verdediging van Heerenveen te zoeken.

Middels het zoeken van die diepte kregen de bezoekers een aantal aardige mogelijkheden. Keer op keer bleek Mulder een sta-in-de-weg die er maar voor bleef zorgen dat Vitesse niet tot scoren wist te komen. Na de rust bleek het werk van de goalie de moeite waard, want na het nuttigen van de thee nam sc Heerenveen het initiatief in de wedstrijd over.

Na ruim een uur spelen ontsnapte Vitesse zelfs aan een achterstand, nadat Eloy Room enorm in de fout ging. De doelman onderschatte de snelheid van de instormende Luciano Slagveer en schoot de bal tegen zijn uitgestoken been aan. Slagveer raakte de bal net te hard, waardoor de buitenspeler het speeltuig niet meer in het lege doel kon lopen.

In het laatste half uur vloeiden de krachten aan beide kanten duidelijk weg en daardoor zakte het niveau van de wedstrijd dan ook snel weg. Door dit lagere niveau kwamen beide ploegen ook nauwelijks meer toe aan echte kansen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de wedstrijd eindigde zoals deze begon, met 0-0. En dat zal voornamelijk Vitesse een vervelende nasmaak geven.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner