26.09.2015 22:40

AZ trakteert Heracles op tweede nederlaag

Heracles Almelo is in Alkmaar tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. AZ won door doelpunten van Markus Henriksen, Jeffrey Gouweleeuw en Muamer Tanković met 3-1 van de Heraclieden. Het was voor de Alkmaarders pas de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

De bezoekers uit Almelo traden in het AFAS Stadion aan zonder clubtopscorer Oussama Tannane. Hij bleek niet fit genoeg te zijn om te starten tegen AZ. Zijn vervanger was Paul Gladon. De Heraclieden moesten het ook een groot deel van de wedstrijd stellen zonder aanvoerder Mark-Jan Fledderus. De captain viel na een klein halfuur spelen uit met een hamstringblessure.

Op het moment dat Fledderus werd gewisseld, keek Heracles Almelo al tegen een 2-0 achterstand aan. Henriksen opende na iets meer dan een kwartier spelen de score voor de thuisploeg. Het was, na drie vruchteloze thuiswedstrijden, pas het eerste doelpunt van AZ in het AFAS Stadion in het huidige seizoen. Uit een hoekschop van Tanković kopte Gouweleeuw even later de 2-0 tegen de touwen.

Heracles Almelo kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. Dat leverde Wout Weghorst een grote kans op, maar de spits had zijn vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant verzuimde AZ meerdere malen om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat kwam de thuisploeg bijna duur te staan, want een kwartier voor tijd maakte invaller Jaroslav Navratil de aansluitingstreffer. Niet veel later besliste Tanković de wedstrijd door de belangrijke 3-1 te maken.

AZ klimt door de overwinning op Heracles Almelo naar de elfde plaats in de Eredivisie. De Heraclieden zijn ondanks de nederlaag nog altijd de nummer twee van de competitie. PEC Zwolle of Feyenoord kan zondag de positie van Heracles Almelo overnemen.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner