27.09.2015 09:32

De Graafschap op weg naar negatief record

Teleurstelling bij Hidde Jurjus (l.) en Bryan Smeets (r.) na afloop van het competitieduel Excelsior - De Graafschap. (29-08-2015)
Teleurstelling bij Hidde Jurjus (l.) en Bryan Smeets (r.) na afloop van het competitieduel Excelsior - De Graafschap. (29-08-2015)

De Graafschap heeft het als promovendus erg moeilijk in de Eredivisie en moet in de zevende wedstrijd voor het eerste puntje gaan in de competitie. Door de matige resultaten komt een negatief competitierecord in zicht.

Er zijn namelijk maar twee ploegen die er na zes speelronden slechter voorstonden dan De Graafschap, zo rekende Voetbal International uit. De Superboeren hebben nul punten na zes wedstrijden en een negatief doelsaldo van veertien doelpunten. In het seizoen 2010/2011 deed Willem II het nog slechter, aangezien de ploeg ook nul punten pakte in de eerste zes wedstrijden, maar daarbij een negatief doelsaldo van vijftien meepakte.

Voor de slechtst presterende ploegen gaan we helemaal terug naar het seizoen 1963/1964, toen ploegen als DWS Amsterdam en Blauw Wit nog actief waren op het hoogste voetbalniveau in Nederland en Feyenoord nog Feijenoord heette. FC Volendam speelde ook mee, maar de ploeg kon geen potten breken dat jaar.

Na zes speelronden stond de ploeg op nul punten, maar had de ploeg een doelsaldo van -zestien. Uiteindelijk zou FC Volendam ook degraderen dat seizoen. Vorig seizoen begon Heracles Almelo ook ontzettend matig, maar de ploeg eindigde, na nul punten en zestien tegendoelpunten in de eerste zes wedstrijden, uiteindelijk in de veilige haven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner