27.09.2015 10:17

Cocu ontevreden over duo Schaars en Hendrix

Janio Bikel (r.) draait makkelijk weg bij Jorrit Hendrix, die daarmee op het verkeerde been staat. (26-09-2015)
Janio Bikel (r.) draait makkelijk weg bij Jorrit Hendrix, die daarmee op het verkeerde been staat. (26-09-2015)

PSV had het zaterdagavond erg lastig met promovendus NEC en daar baalde Phillip Cocu na afloop van de wedstrijd opzichtig van. Hij zag een slordig team spelen in Eindhoven, maar de landskampioen won uiteindelijk wel met 2-1. Dit zorgde voor opluchting bij Cocu.

"We speelden namelijk niet onze beste wedstrijd en waren behoorlijk slordig aan de bal. Verder zag ik ballen die van de voeten afsprongen, onderlinge afstanden die niet klopten", somt de oefenmeester de negatieve dingen binnen zijn elftal op tegenover FOX Sports.

"NEC maakte het speelveld heel klein en speelde vanuit de reactie. Nou, dat wisten we van tevoren, en dan moet je zelf zuiver zijn en moet er veel breedte in het spel zitten. Daar hadden we de grootste moeite mee", zag Cocu, die absoluut niet tevreden was over zijn middenveld.

"Schaars en Hendrix waren absoluut heel slordig aan de bal. En dan krijg je dus omschakelmomenten, iets waar een club als NEC altijd op loert. Zo brachten we onze tegenstander eigenlijk in de wedstrijd. Op een gegeven moment gingen ze aanvallend voetbal spelen en hebben ze kansen gecreëerd, maar dat kwam door ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner