27.09.2015 11:49

SC Cambuur weer benadeeld: "Wordt geduwd"

Mark van der Maarel (l.) wil ingrijpen, maar Sander van de Streek speelt de bal op tijd weg, waardoor balverlies geen optie meer is. (26-09-2015)
Mark van der Maarel (l.) wil ingrijpen, maar Sander van de Streek speelt de bal op tijd weg, waardoor balverlies geen optie meer is. (26-09-2015)

SC Cambuur heeft dit seizoen flink pech met de arbitrage. Waar Sander van de Streek in de wedstrijd tegen PSV rood kreeg na een handsbal, zag de scheidsrechter van dienst in het duel met FC Utrecht een duwtje over het hoofd.

Na een verre ingooi raakten Marlon Pereira en invaller Kristoffer Peterson in een gevecht om de bal, waarbij de laatstgenoemde een duwtje uitdeelde, waardoor verdediger Pereira uit positie raakte. De Zweed kon door richting doel, werd neergelegd door Harm Zeinstra en FC Utrecht kreeg een penalty. Van de Streek, zelf goed voor de derde treffer van SC Cambuur in die wedstrijd, vertelt aan Omrop Fryslân dat hij het een overtreding vond.

"Die penalty vond ik een overtreding op Marlon. Hij wordt met twee handen in zijn rug geduwd", kijkt de middenvelder terug op het cruciale moment. FC Utrecht kon via de penalty op gelijke hoogte komen, maar de schade bleef beperkt voor de Friese formatie.

"Dan sta je met tien man. Daarna is het weer hopen dat het 3-3 blijft. Zij gaan volle bak pressen en wij mogen dan weer blij zijn dat je met 3-3 naar huis gaat. We moeten zo volwassen zijn dat we dat over de streep gaan trekken. Daar hebben we elkaar ook op aangesproken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner