27.09.2015 13:18

Klaassen is nog op zoek naar zijn juiste vorm

Hedwiges Maduro (m.) krijgt geen centimeter ruimte van Nemanja Gudelj (r.). Ook Davy Klaassen sluit aan om druk te zetten. (26-09-2015)
Hedwiges Maduro (m.) krijgt geen centimeter ruimte van Nemanja Gudelj (r.). Ook Davy Klaassen sluit aan om druk te zetten. (26-09-2015)

Davy Klaassen is momenteel de aanvoerder van de ploeg die bovenaan staat in de Eredivisie, maar honderd procent tevreden is de Ajacied niet over zijn eigen spel. De middenvelder is naar eigen zeggen zoekende naar zijn juiste vorm.

"Het ging wel redelijk bij mij. Ik heb geen slechte wedstrijd gespeeld en ook niet geweldig", kijkt Klaassen met Amsterdam FM terug op de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen. Klaassen had geen direct aandeel in de twee doelpunten en is dan ook kritisch op zichzelf.

"Ik ben nog zoekende naar mijn vorm. Het is een andere positie, waar je heel weinig ruimte krijgt", beseft de nummer tien van Ajax. De Amsterdammers voetballen tegenwoordig met een pure aanvallende middenvelder, de rol die Klaassen nu vervult in het elftal. 

Toch zag de blonde aanvoerder ook genoeg positieve punten tegen FC Groningen. "We hebben bijna niets weggegeven, maar hebben teveel kansen gemist. Ik vond ons de betere in de eerste helft, maar we creëerden niet veel kansen. De tweede helft hadden we in tien minuten vijf honderd procent kansen, dan is een 2-0 overwinning te mager."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner