27.09.2015 22:21

Poulsen nu pas basisklant: "Ik moest wennen"

Simon Poulsen bedankt het publiek in het Philips Stadion na de oefenwedstrijd PSV - FC Eindhoven. (21-07-2015)
Simon Poulsen bedankt het publiek in het Philips Stadion na de oefenwedstrijd PSV - FC Eindhoven. (21-07-2015)

Simon Poulsen maakte zaterdagavond dan eindelijk zijn basisdebuut bij PSV. De linksback zag dat zijn ploeg het moeilijk had tegen promovendus NEC. Het won uiteindelijk met 2-1.

Door de blessure van Jetro Willems was Poulsen op voorhand de meest logische vervanger. Toch wachtte trainer Phillip Cocu tot speelronde zeven om de Deense back een basisplaats te geven. "De aanpassing bij PSV heeft langer geduurd dan ik had verwacht", zo geeft Poulsen eerlijk toe tegenover Metro. De speler is kritisch op zijn optreden en op die van zijn team. "Het hele team draait stroef. Zelf kan ik ook beter. Het was oké, meer niet."

Poulsen weet wel waarom het aanpassen aan zijn nieuwe club moeizaam verliep. "Ik was nieuw en moest wennen aan het hogere niveau, een andere werkwijze. Buiten het veld was ik druk bezig om een woning te vinden. Daarnaast raakte ik in de voorbereiding ook nog eens geblesseerd aan mijn hamstring", legt de Deen uit. "Het zijn kleine dingetjes die ervoor zorgen dat je niet in het gewenste ritme komt."

Terwijl Willems in de lappenmand zit, was het niet Poulsen, maar Joshua Brenet die als linksback acteerde. Poulsen zat op de bank. "Ik ben een rustige jongen, maar op een gegeven moment ben ik wel even op de coach afgestapt met de vraag hoe het nu precies zat. Ik ben naar PSV gekomen om te spelen. Ik had verwacht dat ik er eerder zou staan. Maar ik denk dat die blessure er los van staat. Ik ben een ervaren speler, ken mijn lichaam."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner