28.09.2015 09:42

Van Hanegem: "Tackle Ritzmaier was gemeen"

Marcel Ritzmaier, Luuk de Jong en Remko Pasveer (v.l.n.r.) tijdens een training van PSV in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (06-07-2015)
Marcel Ritzmaier, Luuk de Jong en Remko Pasveer (v.l.n.r.) tijdens een training van PSV in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (06-07-2015)

De tackle op Marcel Ritzmaier op Luuk de Jong is schandalig. Tenminste dat is de mening van columnist Willem van Hanegem. Hij vindt dat de NEC'er rood had moeten krijgen.

Ritzmaier zag Luuk de Jong ontsnappen aan de linkerkant van het veld. De middenvelder haalde hem neer om een counter eruit te halen, maar zette daarbij wel een tackle in op de enkels van De Jong. De PSV-huurling maakte wel al excuses voor zijn overtreding. Voor Van Hanegem is dat niet genoeg. "Een lompe, gemene schop, is het, die het slachtoffer zo zijn loopbaan kan kosten, zes maanden of een jaar", aldus De Kromme in het Algemeen Dagblad. "Maar nu lijkt het wel alsof Ritzmaier vroeger problemen bij PSV heeft gehad met Luuk de Jong. Anders kan ik het niet verklaren, want De Jong doet zelf meestal geen vlieg kwaad."

De speler van NEC mocht blijven staan, maar het Feyenoord-icoon vindt dat de Oostenrijker een rode kaart had verdiend. "Dit móet je zien, daar loop je als scheidsrechter voor op het veld! Tegenwoordig zijn de scheidsrechters met vier man, en soms heb je ook nog twee van die gasten op de achterlijn. Mag ik dan misschien verwachten dat een van de zes zulke overtredingen opmerkt?"

Ziyech
Van Hanegem baalt ook van de keuze die Hakim Ziyech heeft gemaakt. De speler van FC Twente heeft gekozen voor het nationale team van Marokko in plaats van Nederland. "Dat komt door de mensen van de KNVB. Die dachten:We hebben Sneijder nog op die positie. Maar op een dag heb je een gozer als Ziyech nodig. Goed, de bondscoach heeft hem vorige week gebeld. Maar  had dat anders gedaan! Bel niet, maar ga naar zijn huis, praat met die gozer! Dan had hij misschien wel voor Oranje gekozen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner