01.10.2015 10:30

Hollands Team van de Week met vleugje Japans

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

In speelronde zeven deden de Nederlandse voetballer het goed volgens de Nederlandse voetbalmedia. Van de elf spelers die gekozen zijn, hebben er tien de Nederlandse nationaliteit. Mike Havenaar heeft weliswaar een zeer Nederlandse naam, maar is geboren in Japan. De spits scoorde twee keer in de wedstrijd tegen Excelsior. Hiermee bezorgde Havenaar zijn ploeg een punt, aangezien het 3-3 werd in Den Haag. In die wedstrijd deed ook Brandley Kuwas het goed, hij vorm samen met Muamer Tanković en Havenaar de aanvallende linie.

Ook Eljero Elia zag zijn goede prestatie in de wedstrijd tegen PEC Zwolle beloond worden met een eervolle vermelding in het Team van de Week. De Feyenoorder maakte de bevrijdende 2-0 in De Kuip. Rick Karsdorp, aangever bij de openingstreffer van Dirk Kuyt, is ook opgenomen in het elftal. De verrassende naam in het elftal is die van Sean Klaiber.

De Nederlander met Surinaamse roots leek op zoek te mogen gaan naar een nieuwe club, nadat een verhuurperiode aan FC Dordrecht vorig seizoen op weinig uitliep. De middenvelder werd in de zomerstop echter omgeschoold tot een vleugelverdediger en doet dat meer dan prima. Voetbal.com waardeerde zijn wedstrijd tegen SC Cambuur met een 8 en de Voetbal International volgde dat voorbeeld door een 7.5 uit te delen. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad waren minder  tevreden: 6.5 en 6.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner