01.10.2015 15:08

Update: Ex-topscorer: "Heerenveen een optie"

Afonso Alves is terug in Heerenveen. De 34-jarige Braziliaan zit momenteel zonder club en traint de komende tijd mee met het tweede elftal van sc Heerenveen om zijn conditie op peil te houden. De aanvaller die tussen 2006 en 2008 voor de Friezen maar liefst 45 keer scoorde in 39 wedstrijden, trainde donderdag voor het eerst mee op sportpark Skoatterwâld.

"Alves heeft in het verleden het nodige betekend voor Heerenveen, zowel met zijn doelpunten als transferopbrengst, dus hij is van harte welkom", zei manager voetbalzaken Hans Vonk. Alves werd in 2008 voor twintig miljoen euro verkocht aan Middlesbrough nadat hij twee jaar eerder was overgenomen van Malmö FF. Na een jaar in Noord-Engeland verkaste hij in 2009 naar Qatar, waar hij voor drie clubs speelde tot hij daar vorig seizoen vertrok.

Update: Ex-topscorer: "Heerenveen een optie" (01-10-2015 15:08 uur)
Afonso Alves wil graag terugkeren in het shirt van sc Heerenveen. De Braziliaanse spits hoopt door een aantal keer mee te trainen indruk te maken en zodoende een contract af te dwingen.

De 34-jarige Braziliaan staat vooral bekend vanwege zijn uitmuntende seizoen in 2007/2008. De aanvaller scoorde toen 34 Eredivisie-goals in één seizoen. Ook scoorde hij in één wedstrijd zeven goals tegen Heracles Almelo. Dat is nog steeds een record in Nederland. Niemand wist ooit meer doelpunten te maken dan Alves in één duel.

Alves hoopt die hoogtijdagen opnieuw te beleven. Hij is dan ook op een missie in Heerenveen. "Nu ben ik weer fit en Heerenveen is een serieuze optie. Ik ben hier om mijn carrière nieuw leven in te blazen", zegt hij in gesprek met NOS. Stiekem hoopt hij op een contract bij Heerenveen. "Ik hoop het, maar ik weet niet of ik blijf of niet. Ik kan nog wel spelen, al ben ik ben wel geblesseerd geweest. Ik ben teruggekeerd naar Brazilië en heb een jaar niet gevoetbald."

Trainer Dwight Lodeweges sluit niks uit, maar wil nog niet te ver op de zaken vooruit lopen. De oefenmeester wil eerst zien wat Alves in zijn mars heeft. "ls hij straks fit is en hij kan nog goed voetballen, dan is hij ook welkom in de selectie. Maar zover zijn we nog niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner