03.10.2015 11:12

Oud-trainer verwacht veel van Oosterwijk

FC Twente komt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen Roda JC. Het is basisdebutant Jari Oosterwijk (m.) die de 1-0 maakt. (27-09-2015)
FC Twente komt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen Roda JC. Het is basisdebutant Jari Oosterwijk (m.) die de 1-0 maakt. (27-09-2015)

FC Twente was tijdens de transferperiode op zoek naar een nieuwe spits voor het eerste elftal en vond dit in de vorm van de Nigeriaan Michael Olaitan. Oud-trainer Jan Zoutman denkt echter dat de toekomstige eerste spits van FC Twente al rondliep in Enschede.

Jari Oosterwijk krijgt de laatste weken, mede door blessureleed bij concullega Olaitan, meer en meer speeltijd. In zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie scoorde hij voor de eerste keer, waarmee hij zijn ploeg aan een overwinning op Roda JC hielp. Zoutman denkt Oosterwijk een vaste waarde kan worden bij FC Twente.

"Hij zal nog best een terugval krijgen, maar hij heeft de potentie zeker", vertelt de oud-trainer van Jong FC Twente aan de Tubantia. "Jari heeft het gevoel om goed positie te kiezen voor het doel. Hij scoort makkelijk, kan goed koppen en voor een lange spits is hij redelijk balvaardig. Aan dat voetenwerk hebben we vorig jaar ook veel aandacht besteed."

"Hij heeft enorme fysieke mogelijkheden, maar daar zal hij nog veel meer gebruik van moeten maken. Hij is een rustige, onverstoorbare jongen. Op zich is dat prima, maar het kan ook een valkuil zijn, omdat mensen dan denken dat je zonder emotie speelt." Oosterwijk maakte vorig seizoen indruk in Enschede, door vijftien keer te scoren bij de beloften van FC Twente. In die periode werkte hij ook samen met Zoutman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner