03.10.2015 12:10

Realistische Castro geniet bij Heracles Almelo

Henk Veerman (l.) zet alles op alles om Bram Castro (m.) van dichtbij te verschalken. (02-10-2015)
Henk Veerman (l.) zet alles op alles om Bram Castro (m.) van dichtbij te verschalken. (02-10-2015)

Met een plek in de top drie van de Eredivisie na acht speelronden is Heracles Almelo bijzonder goed begonnen aan het seizoen. Het aanvallende spel van de formatie uit Overijssel wordt geroemd, maar onder de lat staat ook een belangrijke factor.

Bram Castro kwam vorig jaar over van MVV en heeft nu zijn basisplaats in Almelo veroverd. De goalie is met reddingen belangrijk in het succes van Heracles Almelo. Ook tegen sc Heerenveen wist Castro vrijdagavond de nul te houden. "Ik heb gedaan wat ik moest doen, waar ik er voor sta", is de Belg plichtbewust. "Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen."

Castro deelt graag in de feestvreugde, maar beteugelt de stemming ook wel een beetje. "We moeten eerst maar eens zoveel punten zien te pakken dat we veilig zijn. Daarna kunnen we dan wel verder gaan kijken naar wat er eventueel nog meer mogelijk is."

Het gevaar van de goede prestaties bij Heracles Almelo is dat de ploeg naast de schoenen gaat lopen en terugzakt naar het niveau van vorig jaar, toen de Almeloërs kansloos onderaan stonden. "Daarom is het juist van belang dat in gedachten te houden. We weten waar we vandaan komen, hoe we er vorig seizoen rond deze tijd voor stonden. Natuurlijk genieten we, maar we moeten vooral realistisch blijven."

Toch zal Castro deze week even zijn tijd nemen om terug te kijken op de goede uitgangspositie van zijn club. Dit kan ook, omdat de interlandperiode voor de deur staat. "We hebben nu een vrije week, dat is een mooi moment om even wat langer stil te staan bij onze prestaties. Maar vervolgens moet de knop weer om, want Ajax wacht", kijkt Castro alvast vooruit naar het duel met de koploper van Nederland. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner