03.10.2015 20:19

Santos wijst NEC de weg tegen ADO Den Haag

NEC heeft haar vierde overwinning van het seizoen binnen. In eigen huis werd ADO Den Haag in de tweede helft op basis van pure strijdlust afgetroefd. Christian Santos kroonde zich met twee treffers, waaronder een prachtige omhaal, tot man van de wedstrijd.

Van een stroeve start was geen sprake in De Goffert. Al na achttien seconden lag de bal immers in het net. Een dieptepass werd op de linkerflank goed gecontroleerd door Anthony Limbombe, die de bal laag voortrok. Gregor Breinburg kwam vervolgens bij de eerste paal net te kort om doeltreffend uit te halen, maar bij de tweede paal was het Aaron Meijers die ongelukkig in zijn eigen doel schoot. Vervolgens werd gehoopt op een spektakelstuk, maar daarentegen zakte het tempo naar een bedenkelijk niveau.

Wel was het ADO dat langszij kwam. In de twintigste minuut kreeg de ploeg van trainer Henk Fraser, die midweeks zijn contract met een jaar verlengde, een hoekschop die door Édouard Duplan op het hoofd van Vito Wormgoor werd gelegd. Bij de eerste paal knikte de centrumverdediger goed binnen, waardoor de stand op het scorebord weer in evenwicht kwam (1-1). Tot aan de rust gebeurde er hierna bitter weinig.

Ook na de theepauze zat het duel aanvankelijk muurvast. Toen Kevin Blom na een klein uur spelen onterecht geen penalty gaf aan Lucas Woudenberg werden de emoties op het veld en op de tribune echter flink opgezweept en dat zorgde voor een drukfase van de thuisploeg. Dit werd uiteindelijk bekroond door Christian Santos. De spits schatte een voorzet van Navarone Foor uitstekend in en schoot prachtig voorbij Hansen met een omhaal (2-1).

Niet veel later was het wederom raak. Waar Jainio Bikel in eerste instantie nog over de bal heen maaide oog-in-oog met Martin Hansen, was het vervolgens Limbombe die zijn eerste seizoenstreffer van het seizoen binnenschoot (3-1). Weer twee minuten later was het Santos die een uitstekende wedstrijd nogmaals wist te bekronen. Bij een scrimmage voor het doel van ADO mocht de spits tot tweemaal toe uithalen en bij de tweede keer was het raak: 4-1.

In de slotfase gebeurde er weinig meer. Kort voor tijd haalde Ernest Faber zijn drie aanvallers in een grote publiekswissel nog naar de kant, terwijl ADO geen potten meer wist te breken. Door de zege sluit NEC aan in de subtop, terwijl ADO verder af zal zakken op de ranglijst.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner