03.10.2015 19:58

Chinese ADO-assistent gaat niet het veld op

De rol van Hongbo Gao bij ADO Den Haag lijkt door de hoofdpersoon zelf eindelijk duidelijk te worden. In China was men in de veronderstelling dat de oud-bondscoach van het nationale elftal van China een officiële assistent werd van Henk Fraser, de club dacht daar anders over.

Gao is inmiddels in Nederland aangekomen en bekeek al twee wedstrijden van de Residentieclub. De Chinees heeft nog geen werkvergunning en mag daardoor niet nog een functie bekleden bij ADO Den Haag, maar hij hoopt dat dit zo snel mogelijk gaat gebeuren. Gao is namelijk maar uit op één ding.

"Ik kom hier vooral om te leren", vertelde de trainer voor de uitwedstrijd tegen NEC, die hij vanaf de tribune bekeek. "Het Nederlandse voetbal is op een veel hoger niveau dan in China. Ik bekijk trainingen en wedstrijden en praat met de technische staf", legt Gao zijn rol in Zuid-Holland uit.

"Het is niet de bedoeling dat ik op het veld ga staan. Hoe lang ik blijf is ook niet zeker. Het kan ook drie maanden zijn. Daar hebben we het nog over."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner