03.10.2015 21:37

PEC door gelukkige vrije trap langs Willem II

Na twee nederlagen tegen Feyenoord heeft PEC Zwolle zaterdagavond weer drie punten gepakt. Op bezoek bij Willem II was de ploeg van Ron Jans met 0-1 te sterk voor de ploeg van Jurgen Streppel. Ouasim Bouy was de matchwinner.

Beide ploegen begonnen aanvallend aan het duel en dat leverde al snel een paar kansen op. Ryan Thomas aan de ene kant en Nick van der Velden aan de andere kant kregen de bal echter niet in het doel. Hierna kakte de wedstrijd even in, maar tien minuten voor rust werd de wedstrijd weer levend. Eerst kreeg Lars Veldwijk een geweldige kans op aangeven van Sheraldo Becker. De spits schoot echter recht op Kostas Lamprou af. Vervolgens kwam Van der Velden één op één met Mickey van der Hart, maar die redde op zijn beurt zeer katachtig.

De teams leken met een 0-0 stand de kleedkamer in te gaan, maar daar dacht Ouasim Bouy anders over. Twee minuten voor rust eiste hij een vrije trap op en via het hoofd van invaller Guus Joppen – hij verving de geblesseerde Ruben Ligeon – belandde de bal vanaf 25 meter snoeihard in het doel van Lamprou. En zo kwam PEC ietwat tegen de verhoudingen in op voorsprong in Tilburg.

Na rust was het lang niet meer zo open als de eerste helft. Slechts Veldwijk (schot uit de draai) en Haemhouts (schot vanaf randje zestien) waren nog dicht bij een doelpunt. Ook in de slotfase was Willem II niet bij machte om nog een (grote) kans te creëren. PEC hield vrij eenvoudig stand en kan na de nederlaag tegen Feyenoord vorige week weer drie punten bijschrijven. De Zwollenaren staan nu op een derde plaats met zeventien punten. Willem II blijft onderaan bungelen. De Tilburgers staan dertiende met zes punten.

Door: Rijcko Treep