04.10.2015 14:37

Grim over Bouy: "Begreep zijn stap wel"

Ouasim Bouy (l.) is zijn tegenstander van Excelsior, Brandley Kuwas (r.), te snel af en waagt een schot op goal. (12-15-2015)
Ouasim Bouy (l.) is zijn tegenstander van Excelsior, Brandley Kuwas (r.), te snel af en waagt een schot op goal. (12-15-2015)

Fred Grim hoopte dat Ouasim Bouy in 2012 zou blijven bij AFC Ajax, maar de middenvelder koos ervoor om naar Juventus te vertrekken. De huidige bondscoach van Jong Oranje kon de keuze van de middenvelder wel begrijpen.

Grim was toen trainer van Jong Ajax en had onder andere Ouasim Bouy onder zijn hoede. Hij wist dat de speler kwaliteiten genoeg had om te slagen in Amsterdam. "Ik dacht, blijf gewoon bij Ajax. Ouasim zat tegen het eerste elftal aan", vertelt hij tegen FOX Sports.

De trainer ging het dialoog aan met Bouy, maar begreep al snel waarom hij voor Juventus koos. Naast het sportieve aspect bleek het financiële gedeelte meer dan goed te zijn geregeld. "Als je dan hoort wat voor bedragen hij kon verdienen, dan begrijp ik zijn stap wel. Helemaal als je kijkt naar zijn gezinssituatie. Zijn vader maakte heel veel uren, voor heel weinig geld. Hij kon dat in één keer oplossen."

Ondertussen in Bouy weer teruggekeerd in Nederland. De middenvelder kwam via Juventus en Hamburger SV terecht bij PEC Zwolle, waar hij nu wekelijks basisspeler is.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner