05.10.2015 11:46

Problemen Roda: "Kunnen huur niet betalen"

De spelers van Roda JC vieren een feestje nadat Hachim Faik de thuisploeg tegen Feyenoord op gelijke hoogte heeft gebracht. (20-09-2015)
De spelers van Roda JC vieren een feestje nadat Hachim Faik de thuisploeg tegen Feyenoord op gelijke hoogte heeft gebracht. (20-09-2015)

Roda JC Kerkrade zit in de problemen. De club moet huur betalen aan de gemeente Kerkrade, maar heeft dat in de maand september niet gedaan. 

De financiële problemen zijn al langer een probleem bij Roda JC en opnieuw speelt het de club parten. Per brief heeft het de gemeente op de hoogte gesteld van de problemen. "Onze liquiditeit is op dit moment zodanig dat we geen 50.000 euro aan de gemeente kunnen overmaken", stelde directeur Wim Collard van Roda desgevraagd tegen 1Limburg. De club bezuinigde het afgelopen seizoen flink door de degradatie. "Door de degradatie werden we gedwongen rigoureus te saneren", aldus Collard.

De ploeg uit Kerkrade had de voorgaande maanden ookal problemen met het betalen van de huur. Dat werd toen vooral gewijd aan het niet betalen van de hoofdsponsor Solland Solar. Zij konden enkele rekeningen van Roda niet betalen, maar dat heeft als gevolg dat Roda JC ook in de problemen zit.

Ondertussen is KLG de nieuwe hoofdsponsor, maar nog steeds heeft de club problemen met het betalen van de huur. Financieel gaat het de ploeg niet voor de wind. Sportief gaat het beter. De promovendus staat momenteel op een knappe achtste plek in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner