06.10.2015 20:10

Derksen stellig: "Het lag niet aan Schreuder"

Interim-trainer René Hake (l.) kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn FC Twente het doet tijdens de uitwedstrijd tegen AZ. (04-10-2015)
Interim-trainer René Hake (l.) kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn FC Twente het doet tijdens de uitwedstrijd tegen AZ. (04-10-2015)

René Hake hoeft volgens Johan Derksen niet te rekenen op veel kreditie van het publiek van FC Twente. Dat zegt de voetbalanalyticus in het televisieprogramma Voetbal Inside.

"Het lag niet aan Schreuder en het ligt niet aan deze trainer", citeert Twente Insite Derksen. "Als deze trainer een paar keer tegen een nederlaag aanloopt, dan komt Vak P ook weer en sturen ze hem weer weg." Derksen wijt de slechte sportieve resultaten aan de leegverkoop bij de Enschedeërs.

FC Twente leek onder het bewind van Hake de weg naar boven te hebben ingezet, maar de Tukkers staan nog altijd maar op de zestiende plaats in de Eredivisie. FC Twente ging afgelopen zondag onderuit tegen AZ (3-1). Een week daarvoor behaalde de club uit Enschede zijn eerste overwinning van het seizoen door in de Grolsch Veste Roda JC Kerkrade te verslaan.

Over aanvoerder Hakim Ziyech, die tegen AZ weer eens trefzeker was, was Derksen lovend tijdens het praatprogramma. "Die zal in de winterstop wel voor de hoofdprijs verkocht worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner