07.10.2015 14:00

Drie Nederlanders op eervol Brits lijstje

Javairô Dilrosun in actie tijdens Nederland onder 16 - Ierland onder 16. (20-03-2014)
Javairô Dilrosun in actie tijdens Nederland onder 16 - Ierland onder 16. (20-03-2014)

Er zijn dit jaar drie Nederlanders terug te vinden op het lijstje van The Guardian. De Britse krant selecteert elk jaar vijftig talenten die een grote toekomst tegemoet gaan. Dit jaar werd er gefocust op de lichting 1998.

Justin Bijlow (Feyenoord), Javairô Dilrosun (Manchester City) en Timothy Fosu-Mensah (Manchester United) zijn de Nederlanders op het lijstje van The Guardian. Bijlow is momenteel doelman van Feyenoord A1. Dilrosun begon - net als Fosu-Mensah - zijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax, maar speelt inmiddels in Engeland. Waar Dilrosun uitkomt voor Manchester City, daar speelt Fosu-Mensah zijn wedstrijden voor Manchester United. Het drietal wacht nog op speelminuten in het betaalde voetbal.

Naast de Nederlandse inbreng staan er nog twee bekende namen op het lijstje van The Guardian. Ook Hicham Mastour en Martin Ødegaard zijn geselecteerd. Mastour staat onder contract bij AC Milan, maar speelt momenteel op huurbasis voor het Spaanse Málaga. Ødegaard debuteerde al op vijftienjarige leeftijd voor het Noorse Strømsgodset IF en heeft inmiddels zes interlands gespeeld namens Noorwegen. Ødegaard verruilde afgelopen winter Noorwegen voor Real Madrid en heeft inmiddels zelfs al zijn debuut gemaakt voor de Spaanse grootmacht.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner