08.10.2015 11:03

PSV wil Hendrix belonen met nieuw contract

Jorrit Hendrix heeft balbezit tijdens het competitieduel Ajax - PSV. (04-10-2015)
Jorrit Hendrix heeft balbezit tijdens het competitieduel Ajax - PSV. (04-10-2015)

Jorrit Hendrix kan binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract bij PSV zetten. De Eindhovenaren willen de huidige verbintenis van Hendrix openbreken en opwaarderen.

PSV is de onderhandelingen met de twintigjarige Hendrix inmiddels gestart, bevestigt technisch directeur Marcel Brands tegenover het Algemeen Dagblad. De controleur heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2017, maar PSV wil geen risico nemen met het product uit de eigen jeugdopleiding.

Hendrix heeft inmiddels zeventig officiële wedstrijden namens PSV gespeeld, maar lijkt tijdens het huidige seizoen definitief door te breken bij PSV. Hendrix speelde in het verleden vaak als centrumverdediger of als linksback, maar maakt momenteel furore als verdedigende middenvelder. Hendrix is de routinier Stijn Schaars inmiddels gepasseerd in de pikorde en ook Adam Maher lijkt door de opmars van Hendrix genoegen te moeten nemen met een plek op de bank. 

Tijdens het topduel met Ajax (2-1 winst, red.) vormde Hendrix het Eindhovense middenveld samen met Andrés Guardado en Davy Pröpper.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner