08.10.2015 19:15

Spoeddebat na actie van supportersgroep Ajax

De politieke partijen in Amsterdam gaat snel rond de tafel om te praten over de situatie rondom het supportershome van Ajax. De plek voor fans brandde begin dit jaar volledig af en er is nog steeds geen nieuw onderkomen voor de supporters.

Deze week besloten meerdere supporters om in actie te komen. Een groep van ruim honderd man kwam naar De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax en de thuisbasis van Jong Ajax, om daar de kantine te bezetten. Nadat geweigerd werd om het pand te verlaten, greep de politie in en werden 126 supporters van Ajax opgepakt, die een nacht in de cel doorbrachten.

De D66-fractie uit Amsterdam heeft een spoeddebat aangevraagd om te praten over het nieuwe supportershome. "Er zijn al langer geruchten over een grimmige sfeer in sommige supportersgroepen, dat supportershome staat er nog steeds niet, en op 31 oktober wordt er weer een wedstrijd gespeeld'', vertelt raadslid Reinier van Dantzig aan De Telegraaf.

"Wij willen voorkomen dat de onrust de kop op steekt in andere delen van de stad en daarom is het goed om hier met burgemeester Van der Laan van gedachten over te wisselen." Momenteel ligt het voetbal in de Eredivisie stil vanwege de interlandperiode, maar daarna speelt Ajax maar liefst vier uitwedstrijden op rij. Op 31 oktober komt Roda JC naar de Amsterdam ArenA.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner