08.10.2015 19:45

Kanon na hartoperatie weer op de weg terug

De zomer van Wilfried Kanon was meer dan roerig. De Ivoriaan verdiende vanwege zijn goede spel bij ADO Den Haag en op de Afrika Cup een transfer naar Lille OSC, maar bij een medische keuring kwamen hartproblemen aan het licht. Kanon is inmiddels geopereerd en op de weg terug.

De centrale verdediger, vorig seizoen een vaste kracht bij de Eredivisionist tot aan zijn vertrek richting het Afrikaanse eindtoernooi, wordt binnenkort gecontroleerd na de hartoperatie en kan, mits alles positief verloopt, weer aansluiten bij de selectie van ADO Den Haag.

"Als alles in orde is, verwacht ik Wilfried daarna weer terug op het veld", vertelt clubarts Ed Beeftink aan Omroep West. "Het is ooit een toevalsbevinding geweest, want Wilfried heeft er nog nooit iets van gemerkt. Het is bijzonder vervelend voor Wilfried. In overleg met hem is besloten dat wij niet in medische details zullen treden. Hij kan na de controle gewoon weer bij de groep aansluiten en zich weer gaan richten op een basisplaats."

Kanon versterkte in 2013 de selectie van ADO Den Haag, dat hem overnam van het Roemeense Corona Braşov. Het contract van de mandekker loopt na dit seizoen af, waardoor het maar de vraag is of ADO Den Haag nog veel plezier aan de Ivoriaan kan beleven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner