13.10.2015 14:35

Bosz over proces: "Het zijn zware weken"

Vitesse-trainer Peter Bosz (r.) kijkt vanaf de dug-out toe hoe zijn ploeg het in De Galgenwaard doet tegen FC Utrecht. (13-09-2015)
Vitesse-trainer Peter Bosz (r.) kijkt vanaf de dug-out toe hoe zijn ploeg het in De Galgenwaard doet tegen FC Utrecht. (13-09-2015)

Peter Bosz erkent dat het moeilijke weken zijn geweest voor hem. De Vitesse-trainer is de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws, maar niet op de manier waarop hij zou willen.

Het gaat namelijk niet over het voetbal dat Vitesse speelt, maar over de hoofdtrainer zelf. Op 23 september werd het KNVB beker-duel tussen Heracles Almelo en Vitesse gestaakt, omdat Peter Bosz de rode kaart kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie. De trainer weigerde echter te vertrekken, waarna Makkelie het duel tijdelijk staakte.

Vervolgens kreeg Bosz te horen dat de tuchtcommissie hem voor vier duels wil schorsen, maar daar ging Vitesse tegen in beroep. Op 16 oktober 2015 volgt de definitieve uitspraak. "Het zijn zware, vervelende weken geweest", zegt hij in gesprek met De Gelderlander. "Zo'n beetje iedere columnist heeft wel iets over mij geschreven. Ik zit al 35 jaar in het voetbal en ben wel wat gewend, maar dit was wel erg massaal."

Als het aan de aanklager van het betaalde voetbal ligt dan blijft de schorsing gewoon staan. "De scheidsrechter hoeft een speler geen twee keer de rode kaart te tonen. Een keer is genoeg", zegt aanklager Bos. "Dat is ook zo bij een trainer. Bosz had meteen weg moeten gaan, maar hij bleef ruim een minuut drentelen. De straf van vier wedstrijden schorsing moet gehandhaafd blijven. Hij moet zijn gedragingen veranderen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner