15.10.2015 20:35

Update: Raúl is na negenhonderd duels klaar

De Spaanse voetballer Raúl zet zo goed als zeker volgende maand een punt achter zijn profloopbaan. De 38-jarige spits, die tot eind vorige maand topscorer aller tijden van Real Madrid was, staat nu in de Verenigde Staten onder contract bij New York Cosmos, maar heeft volgens de Spaanse krant AS last van heimwee. Hij is met de clubleiding in gesprek om zijn contract te beëindigen.

Raúl speelde bijna zijn hele loopbaan voor Real, waarvoor hij in 741 wedstrijden tot 323 doelpunten kwam. Daarmee was hij tot 1 oktober de meest scorende speler ooit voor Real, maar hij is inmiddels ingehaald door Cristiano Ronaldo. In 2010 verruilde de 102-voudig international Real voor Schalke 04. Voor hij bij de Cosmos neerstreek, speelde Raúl in Qatar voor Al-Sadd.

Update: 15-10-2015 20:35:

Raúl stopt dit jaar nog als actief profvoetballer. De Spaanse spits (38) staat nog onder contract bij de New York Cosmos, maar aan het einde van het seizoen in Amerika hangt hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De competitie waar Raúl momenteel in speelt loopt begin november al af.

De spits, een legende van Real Madrid, lijkt vooral te stoppen vanwege heimwee. De Spanjaard vertrok in 2010 bij Real Madrid en speelde vervolgens niet meer in Spanje. Hij stond onder contract bij Schalke 04 in Duitsland en Al-Sadd in Qatar, waarna hij in 2014 voor een Amerikaans avontuur koos. In de NASL speelde Raúl 26 wedstrijden, waarin hij zeven keer trefzeker was.

De aanvalsleider was jarenlang algeheel topscorer van de Champions League met 71 doelpunten, maar werd ingehaald door Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Raúl speelde meer dan negenhonderd wedstrijden in zijn carrière, waarvan ruim achthonderd in clubverband en zestig in dienst van het nationale elftal van Spanje. Raúl keert hoogstwaarschijnlijk terug naar zijn geboorteland, waar het niet uit te sluiten is dat hij aan de slag gaat bij Real Madrid, de club waar hij van 1992 tot en met 2010 voor speelde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner