14.10.2015 12:28

Ajax neemt juridische stappen na tweet Mido

Marco Materazzi (l.)  in een kopduel met Mido (r.) tijdens de UEFA Champions League groepswedstrijd tussen Ajax en Inter Milan. (12-11-2002)
Marco Materazzi (l.) in een kopduel met Mido (r.) tijdens de UEFA Champions League groepswedstrijd tussen Ajax en Inter Milan. (12-11-2002)

Zonder dat Ajax er iets van wist, is er in Dubai een Ajax Academy geopend. Dat is bij de Amsterdammers in verkeerde aarde gevallen en dus worden er juridische stappen genomen tegen de plannen.

"Wij willen uiteraard niet dat er misbruik wordt gemaakt van de naam Ajax", laat perschef Miel Brinkhuis weten aan Metro. De zaak kwam aan het licht na een tweet van voormalig Ajacied Mido. Via Twitter liet de Egyptenaar weten dat hij vrijdag de academy opende. Toen de oud-spits erachter kwam dat Ajax er niets mee te maken heeft, bood hij via hetzelfde medium zijn excuses aan.

"Hij heeft ons ook persoonlijk gebeld en nogmaals zijn excuses aangeboden", vertelt Brinkhuis. "Hij vertelde dat hij in Dubai was en toen gevraagd werd of hij de opening wilde verrichten van de voetbalschool. Hij is er eigenlijk aan zijn haren bijgesleept. Hij wist niet beter dan dat het een Ajax-voetbalschool was. Mido vindt het vooral heel vervelend voor de fans en zei dat hij Ajax in zijn hart heeft zitten en nooit iets zou doen dat de club zou schaden."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner