16.10.2015 09:28

Andrade herstelt: "Het is een lange periode"

Bruno Andrade loopt in het duel Ajax - Willem II een scheenbeenbreuk op na een overtreding van Nemanja Gudelj. (15-08-2015)
Bruno Andrade loopt in het duel Ajax - Willem II een scheenbeenbreuk op na een overtreding van Nemanja Gudelj. (15-08-2015)

Bruno Andrade zit in een zware periode van zijn voetballoopbaan. De aanvaller van Willem II brak in augustus zijn scheenbeen tegen Ajax en is sindsdien bezig aan een lange herstelperiode.

In gesprek met Omroep Brabant doet de Braziliaan voor het eerst sinds de botbreuk zijn zegje in de media. "Het was verschrikkelijk", herinnert Andrade zich. Hij ging naar de grond na een overtreding van Ajacied Nemanja Gudelj. "Ik voelde het bot en ik wist meteen: het is gebroken. Het circus gaat weer beginnen, dacht ik toen." De scheenbeenbreuk is niet de eerste zware blessure in Andrade's carrière.

De Willem II'er mocht van de Tilburgse club een deel van zijn revalidatieperiode in Brazilië doorbrengen. "Het was snel voorbij en dat is mooi want dan gaat de herstelperiode ook sneller. Ik vond het belangrijk om mijn vrienden en familie weer te zien. Mijn moeder wilde heel graag weten hoe het mij gaat. Dat heeft mij echt een boost gegeven."

Het gaat nog wel een aantal maanden duren voordat Andrade weer zijn wedstrijden voor Willem II speelt. "Dit is mijn derde seizoen bij Willem II. De afgelopen twee jaar hebben de supporters mij het gevoel gegeven dat ik een belangrijke speler ben. En daar hou ik van Ik hou van Willem II, dat is mijn team in Nederland. En voor die club wil ik mij honderd procent inzetten. Maar dat kan ik op dit moment niet en dat doet dubbel pijn als ik naar de wedstrijden kijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner