16.10.2015 10:12

Van der Linden: "Discipline is aangescherpt"

Doelpuntenmaker Jop van der Linden (r.) viert de 1-1 van AZ in het Europa League-duel met Partizan. Links komt Guus Hupperts het feestje meevieren. (17-09-2015)
Doelpuntenmaker Jop van der Linden (r.) viert de 1-1 van AZ in het Europa League-duel met Partizan. Links komt Guus Hupperts het feestje meevieren. (17-09-2015)

Jop van der Linden is bij AZ snel uitgegroeid tot een vaste waarde. De van Go Ahead Eagles overgekomen verdediger is een constante factor de wisselvallige Alkmaarders, al gaat het de laatste tijd beter met AZ.

Het gewonnen duel met Athletic Bilbao (2-1) noemt Van der Linden als breekpunt voor AZ. "Die prestatie heeft ons een enorme boost gegeven. We hebben de stijgende lijn te pakken. Als wij de afspraken nakomen en telkens zo veel energie in een wedstrijd leggen, kunnen wij van iedereen winnen."

Tegenover Voetbal International zegt de verdediger dat het dit seizoen in defensief opzicht eigenlijk altijd stabiel is geweest. "Maar verdedigen moet je met z'n allen doen. De discipline is aangescherpt. Er wordt meer arbeid geleverd en het is duidelijk wat iedereen moet doen. Daarnaast spelen we nu al een tijdje in een vaste formatie met overwegend dezelfde jongens. Dat komt de resultaten ten goede."

Aanstaande zaterdag neemt AZ het op tegen SC Cambuur, dat dit seizoen nog geen wedstrijd won. Van der Linden stevent af op alweer zijn zestiende basisplaats van het seizoen. "Voor sommige mensen is dat misschien verrassend. Doordat ik met Go Ahead Eagles degradeerde en AZ derde werd, leek het contrast alleen maar groter. In de media werd het nog even aangedikt. Maar ik had het gevoel dat ik klaar was voor deze stap. En dat blijkt nu."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner