16.10.2015 12:31

Rusnák vindt tiende plaats Groningen te laag

De teleurstelling is van het gezicht van Albert Rusnák af te lezen. Hij incasseert met FC Groningen alweer het vierde doelpunt van Vitesse in de GelreDome. (04-10-2015)
De teleurstelling is van het gezicht van Albert Rusnák af te lezen. Hij incasseert met FC Groningen alweer het vierde doelpunt van Vitesse in de GelreDome. (04-10-2015)

Waar veel spelers van FC Groningen konden genieten van een vrij weekend, gold dat niet voor Albert Rusnák. De middenvelder kwam afgelopen zondag met Jong Slowakije in actie tegen de Nederlandse beloften en won met 3-1. Zaterdag staat voor Rusnák alweer de volgende wedstrijd op het programma in een drukke periode: de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Op de clubwebsite blikt de Slowaak nog even terug op de knappe winstpartij tegen Jong Oranje. "Het was een geweldige overwinning voor onze ploeg. We waren in de groep minder begonnen met een nederlaag tegen Wit-Rusland, overigens volledig tegen de verhouding in. Maar via een 2-0 overwinning op Cyprus en nu de winst tegen Nederland zijn we helemaal in de race."

Hoewel Rusnák bij de nationale ploeg en FC Groningen veel wedstrijden moet spelen, denkt hij dat zijn spel daar niet onder zal lijden. "De rest van de groep heeft dinsdag vooral fysiek getraind. Na de zeven wedstrijden met FC Groningen heb ik nog twee interlands gespeeld. Aan de donderdag en vrijdag heb ik voldoende om weer helemaal in vorm te komen voor de wedstrijd tegen Willem II."

Het duel met de Tilburgers ziet hij met vertrouwen tegemoet. "We doen het thuis goed in de competitie en zijn nog ongeslagen. Op de ranglijst staan we tiende en dat vind ik nog te laag. In uitwedstrijden hebben we nog geen punt gepakt en ondanks de zwaardere tegenstanders hadden we daarvoor wel mogelijkheden. Dat moet in de volgende serie dus beter. Plus dat er nu een aantal wedstrijden aankomen waarin we de winst moeten pakken, zowel uit als thuis in Euroborg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner