16.10.2015 14:13

Cocu: "Thuis altijd de drie punten pakken"

PSV-trainer Phillip Cocu tijdens het Champions League-duel met CSKA Moskou. (30-09-2015)
PSV-trainer Phillip Cocu tijdens het Champions League-duel met CSKA Moskou. (30-09-2015)

Phillip Cocu hecht veel waarde aan het duel met SBV Excelsior. PSV speelt thuis tegen de Rotterdammers en vindt dat de Eindhovenaren met niks minder dan een overwinning tevreden moeten zijn.

Voor de interlandperiode won PSV met 1-2 van Ajax. Daardoor liep het in op de Amsterdammers op de ranglijst. Om de druk op koplopers Feyenoord en Ajax te houden moet PSV winnen. "Voor ons is het zaterdag een belangrijke wedstrijd. Het is belangrijk een goed vervolg aan Ajax-uit te geven, anders heeft die zege weinig waarde gehad", aldus Cocu tijdens de persconferentie. 

De trainer verstopt zich niet voor de favorietenrol. "Wij moeten zeker in de thuiswedstrijden altijd drie punten pakken, maar vooral continuïteit in de wedstrijden laten zien. Een reeks overwinningen neerzetten. Er komt tot november een belangrijke periode met veel wedstrijden aan. Die willen we natuurlijk op een goede manier doorkomen."

De Jong en Willems
Tegen Excelsior kan PSV beschikken over aanvoerder Luuk de Jong. "Hij is inzetbaar", is Cocu duidelijk. Een rentree voor Jetro Willems komt nog te vroeg. "We gaan intern evalueren wanneer hij zijn rentree zal maken. Ik wil daarbij nog niet te ver op de zaken vooruit lopen, maar Wolfsburg-uit komt hoogstwaarschijnlijk nog iets te vroeg voor hem."

Maxime Lestienne is, net als tegen Ajax, afwezig. De Belg verloor onlangs zijn moeder en zal tegen Excelsior niet aanwezig zijn en zal op de tribune zitten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner