16.10.2015 15:04

"Aanwezigheid Vlaar een win-win-situatie"

John van den Brom (l.) en Erwin van de Looi ontmoeten elkaar voor de wedstrijd FC Groningen - AZ. (20-09-2015)
John van den Brom (l.) en Erwin van de Looi ontmoeten elkaar voor de wedstrijd FC Groningen - AZ. (20-09-2015)

John van den Brom is blij dat Ron Vlaar tijdelijk met AZ Alkmaar meetraint. Hij hoopt dat de international zijn spelersgroep naar een hoger niveau tilt.

Vlaar is momenteel clubloos nadat hij zijn contract bij Aston Villa niet verlengde. Erg in trek is hij niet bij de clubs, dat heeft mede te maken door een zware knieblessure die hij opliep. Vlaar revalideert daar nu van en traint daarom mee bij AZ.

"Wat hij nodig heeft in zijn revalidatie, zijn groepstrainingen. Die kunnen wij hem bieden. We profileren ons als een warme, open club en willen dat dus ook waarmaken", legt trainer John van den Brom uit. Vlaar klopte eerder aan bij Feyenoord, maar de Rotterdammers beantwoordden zijn vraag met een duidelijke 'nee'.

Bij AZ bleek Vlaar wel welkom te zijn. "Ron en ik hebben donderdag uitgebreid met elkaar gesproken. Ik wil dat hij zichzelf is en zich gedraagt als een volwaardig speler. Wij helpen hem door een plaats te bieden; en Ron kan ons helpen door zijn ervaringen als prof te delen", legt Van den Brom uit. "Dat heeft Mounir El Hamdaoui de afgelopen weken ook goed opgepakt. Een win-win-situatie."

Terwijl Vlaar revalideert is Alireza Jahanbakhsh bijna terug van zijn blessure. De van NEC overgekomen aanvaller is volgen Van den Brom nog niet fit genoeg. "Alireza Jahanbakhsh zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Hij komt terug uit een blessure en heeft nog tijd nodig om maximaal fit te worden. Ja, Alireza traint inderdaad volop mee, maar dat blijkt toch wat anders dan een kwartiertje invallen tegen Athletic Bilbao", legt de trainer uit. "Als hij er klaar voor is, laten we het horen. We geven hem alle tijd en ruimte om fit te worden."

AZ speelt dit weekend tegen SC Cambuur. Van den Brom is op zijn hoede voor de Friezen. "Cambuur heeft een enthousiaste ploeg met een trainer die er bovenop zit."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner