16.10.2015 16:08

Gepasseerde Nienhuis weer terug in de basis

Leonard Nienhuis heeft zijn plek op doel bij SC Cambuur weer terug. De keeper werd onlangs door trainer Henk de Jong gepasseerd, maar heeft zich volgens de coach goed teruggeknokt.

Harm Zeinstra moet daarom zaterdag in het thuisduel met AZ plaatsnemen op de bank. Verdediger Calvin Mac-Intosh en spits Valmir Berisha ontbreken vanwege blessures. Mikhail Rosheuvel is wel weer fit. "Leonard (Nienhuis red.) gaat weer keepen. Harm (Zeinstra red.) heeft het zeker niet onverdienstelijk gedaan, maar vooral Leo heeft het geweldig opgepakt. Hij heeft een wake-up call gehad en zich daarna fantastisch terug geknokt", zegt Henk de Jong op de website van SC Cambuur.

Bij AZ is voor de Iraniër Alireza Jahanbakhsh nog geen plek in de wedstrijdselectie. De aanvaller heeft volgens trainer John van den Brom nog even tijd nodig om volledig van een blessure te herstellen. AZ hoopt Cambuur zaterdag van de eerste competitiezege af te houden. Dat wordt geen makkelijke opgave, weet Van den Brom. "Er zit een stijgende lijn in de resultaten van Cambuur. Net als bij ons is er nu ook duidelijkheid: ze spelen in een vaste formatie. Cambuur heeft een enthousiaste ploeg met een trainer die erbovenop zit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner