16.10.2015 16:43

Forse kritiek op talenten van Feyenoord

Jean-Paul Boëtius (r.) en Tonny Vilhena (l.) treffen elkaar weer tijdens de training in aanloop van het duel met Cyprus. (02-09-2015)
Jean-Paul Boëtius (r.) en Tonny Vilhena (l.) treffen elkaar weer tijdens de training in aanloop van het duel met Cyprus. (02-09-2015)

Piet de Visser hield Feyenoord-talenten Tonny Vilhena, Terence Kongolo en Jean-Paul Boëtius lange tijd in de gaten voor Chelsea FC. Echter na hun doorbraak in het eerste elftal van Feyenoord vond hij dat ze alleen maar minder werden.

Als scout was De Visser vaak in het stadion van Feyenoord te vinden. "Jongens als Vilhena, Boëtius en Kongolo had ik op de lijst staan voor Chelsea, maar die zijn helemaal weggezakt", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. De Visser ziet dat het niveau van de spelers ver is weggezakt. "Die jongens waren twee jaar geleden beter dan nu. Dat is gewoon heel erg jammer."

Ondertussen is Terence Kongolo een Oranje-international, verpietert Tonny Vilhena op de bank en is Jean-Paul Boëtius vertrokken naar het Zwitserse FC Basel. De Visser merkt dat er iets structureel mis is met de talenten in Nederland. "Bij Chelsea blijven we naar Nederlandse spelers kijken, want er zijn nog altijd talenten, maar ik vind wel dat er vaak iets ontbreekt bij de jonge Nederlandse voetballers. En dan gaat het vooral om mentale aspecten als inzet, beleving, discipline en focus."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner