17.10.2015 12:20

Nieuwkoop krijgt de voorkeur boven Botteghin

Erik van Quekel (l.) gaat het kopduel aan met Bart Nieuwkoop (m.) en Sven van Beek (r.), maar komt niet hoog genoeg om de bal te koppen. (04-10-2015)
Erik van Quekel (l.) gaat het kopduel aan met Bart Nieuwkoop (m.) en Sven van Beek (r.), maar komt niet hoog genoeg om de bal te koppen. (04-10-2015)

Giovanni van Bronckhorst weet dat Rick Karsdorp nog steeds geblesseerd is en daardoor moet hij een nieuwe rechtsback kiezen. Tegen De Graafschap koos hij voor Bart Nieuwkoop en dat lijkt hij nu opnieuw te doen.

"Bart heeft het tegen De Graafschap als debutant goed gedaan", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Door de goede wedstrijd van Nieuwkoop lijkt hij zich te hebben verzekerd van zijn tweede basisplaats in het eerste van Feyenoord. "En als trainer wil je zo min mogelijk wisselingen toepassen."

Nieuwkoop debuteerde tegen De Graafschap, maar moest zich na een uur laten vervangen. "Hij kreeg kramp, dat had te maken met spanning, het niveauverschil met de beloftencompetitie en het feit dat hij beter de keuze moet maken wanneer hij meegaat naar voren of niet. Maar ik verwacht niet dat hij zondag weer na een uur kramp zal krijgen."

Giovanni van Bronckhorst kan ook kiezen voor miljoenenaankoop Eric Botteghin, maar de oefenmeester houdt de Braziliaan op de bank. "Voor Eric is dat op dit moment moeilijk", aldus Van Bronckhorst die op dit moment de voorkeur geeft aan Jan-Arie van der Heijden en Sven van Beek in het hart van de verdediging.

Hij kreeg kramp, dat had te maken met spanning, het niveauverschil met de beloftencompetitie en het feit dat hij beter de keuze moet maken wanneer hij meegaat naar voren of niet. Maar ik verwacht niet dat hij zondag weer na een uur kramp zal krijgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner