17.10.2015 20:26

FC Groningen komt goed weg tegen Willem II

FC Groningen viert de 1-0 van Mimoun Mahi (l.) tijdens het competitieduel FC Groningen - Willem II. (17-10-2015)
FC Groningen viert de 1-0 van Mimoun Mahi (l.) tijdens het competitieduel FC Groningen - Willem II. (17-10-2015)

In een wedstrijd met een lage amusementswaarde heeft FC Groningen haar ongeslagen thuisstatus weten te behouden. Na uitnederlagen tegen Ajax (2-0) en Vitesse (5-0) wisten de Noorderlingen te winnen van Willem II (2-1) door treffers van Mimoun Mahi en Danny Hoesen. Het venijn zat hem in de staart.

De eerste helft was van een belabberd niveau. Groningen wist het spel te controleren, maar zag geen enkele reden om een hoog speltempo te hanteren in een uitverkochte Euroborg. De enige speler die zich echt positief wist t­e onderscheiden was Mimoun Mahi. De dribbelaar werkte zich een slag in de rondte en kroonde zich tot de man van het openingsdoelpunt. Na een fraai passje van Albert Rusnák lepelde de spits de bal keurig over de uitkomende Kostas Lamprou (1-0). Niet veel later kreeg ook Hans Hateboer een kans, maar zijn kopbal van dichtbij werd nog net gered door diezelfde Lamprou.

Willem II slaagde er op haar beurt amper in iets te creëren. Kort voor de rust ontstond er via Robbie Haemhouts, Lucas Andersen en Richairo Živković gevaar, maar van echte kansen was geen sprake. Ook na de rust slaagden de Tilburgers hier amper in, terwijl Bryan Linssen op zijn beurt dé kans op de 2-0 na een prachtige pass van Hedwiges Maduro omzeep hielp.

Dit leek zijn ploeg in de 85ste minuut duur komen te staan toen Etiënne Reijnen bij een scrimmage in eigen doel kopte (1-1), maar bij de eerstvolgende aanval van Groningen was het invaller Danny Hoesen die op aangeven van diezelfde Reijnen fraai over de uitgekomen Lamprou schoot en daarmee zijn  ploeg alsnog de zege wist te schenken.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner