17.10.2015 22:43

Hasselbaink dompelt laks PSV in rouw

Jeffrey Bruma (l.) en Jeroen Zoet (m.) zijn verslagen. Vlak voor tijd doet Nigel Hasselbaink PSV ontzettend pijn met de gelijkmakende 1-1. (17-10-2015)

PSV heeft zaterdagavond in de slotfase van het duel met Excelsior dure punten verloren. Na de 1-0 van Davy Pröpper lekken de Eindhovenaren hun zaken voor elkaar te hebben, maar invaller Nigel Hasselbaink zorgde diep in de blessuretijd voor een enorme verrassing met de gelijkmaker (1-1).

Na een fraaie lichtshow begon PSV uitstekend aan de wedstrijd. Al na dertig seconden had Jürgen Locadia, al dan niet in buitenspelpositie, de 1-0 op zijn schoen, maar de spits maaide volledig over de bal heen. Niet veel later kregen ook centrumverdedigers Jeffrey Bruma (schot net naast) en Héctor Moreno (kopbal van de lijn gehaald) kansen op het openingsdoelpunt, maar ook zij wisten PSV niet aan een voorsprong te helpen.

Aan de andere kant kreeg Excelsior ook haar kansen. Daryl van Mieghem had misschien wel de beste kans van de hele eerste helft, maar na een grote fout van Bruma schoot de aanvaller voorlangs. In de tweede helft waren er voor de bezoekers ook enkele schietkansen. Met name Tom van Weert was dreigend met een schot op Jeroen Zoet en een poging in het zijnet.

Na ruim een uur spelen werd de ban gebroken. Na balverlies van Excelsior op het middenveld werd Locadia op de rechterflank de diepte ingestuurd. De aanvaller had een strakke voorzet in huis op Davy Pröpper die op tien meter van het doel bekeken in de linkerhoek schoof (1-0). Een minuut daarvoor had Gastón Pereiro nog volledig over de bal gemaaid bij eenzelfde soort voorzet.

Direct na de treffer van Pröpper kwam de van een enkelblessure herstelde Luuk de Jong in de ploeg voor Pereiro. Hierna werden de kansen groter en groter voor PSV. Bij Excelsior begonnen de krachten langzaamaan weg te sluizen, maar de thuisploeg vergat via De Jong, Guardado, Bruma en Locadia keer op keer de 2-0 te scoren. Hiervoor kreeg de ploeg diep in de blessuretijd de deksel op de neus. Een voorzet van Van Weert werd bij de eerste paal uitstekend binnengetikt door invaller Nigel Hasselbaink (1-1), die daarmee zorgde voor een enorme anticlimax. In de seconden die resteerden slaagde PSV er niet meer in om deze gelijkmaker weg te poetsen, waardoor de ploeg dure punten verliest.

Door: Joey Knobben