18.10.2015 16:26

Feyenoord in één helft klaar met Heerenveen

Dirk Kuyt heeft zijn ploeg zojuist op een 1-0 voorsprong gezet in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. (18-10-2015)

Op papier leek het een spannende pot te worden op de zondagmiddag tussen sc Heerenveen en Feyenoord. De Rotterdammers hadden echter maar één helft nodig om de Friezen van zich af te schudden. Met de rust stonden de Rotterdammers maar liefst 0-5 voor. In de tweede helft deed Heerenveen via twee keer Henk Veerman nog wat terug, maar zijn doelpunten zijn voor de statistieken.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Na zeven minuten kwamen de Rotterdammers al op voorsprong. Het was kenmerkend voor de eerste helft hoe het doelpunt tot stand kwam. Jerry St. Juste leverde de bal op de middenlijn zomaar in. Via een één-tweetje tussen Simon Gustafson en Dirk Kuijt kwam de aanvoerder vrij voor de keeper te staan. Het buitenkansje liet de Feyenoorder niet onbenut. En daarna denderden de Rotterdammers over de Frienzen heen in de eerste helft. Dirk Kuijt scoorde nog tweemaal, uitblinker Gustafson prikte er één in en ook spits Michiel Kramer wist het net te vinden. Feyenoord overklaste Heerenveen op alle fronten, terwijl de Friezen vooral tegen zichzelf speelden.

In de tweede helft greep trainer Dwight Lodeweges in. Jerry St. Juste en Branco van den Boomen bleven in de kleedkamer achter en Kenneth Ogtiba en Stefano Marzo waren de vervangers. En Heerenveen speelde ook wat beter. Ook omdat Feyenoord wat gas terugnam en de ruime voorsprong koesterde. Zo kreeg Heerenveen de kans om tweemaal wat terug te doen via Henk Veerman. Spannend werd het niet meer in het Abe Lenstra stadion. Dankzij een uitstekende eerste helft ging Feyenoord naar een makkelijke 2-5 zege in Heerenveen.

Feyenoord profiteert zo van het puntverlies van PSV en staat nu vier punten los van de Eindhovenaren. De club uit Rotterdam is gedeeltelijk koploper. Op basis van doelsaldo staat Ajax nog net boven Feyenoord. Voor Heerenveen is een bezoek op teletekst niet aan te raden. De Friezen staan op dit moment op de teleurstellende veertiende plaats.