18.10.2015 15:48

Feyenoord schiet zichzelf de recordboeken in

Feyenoord heeft zondag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een historische prestatie geleverd. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst maakte liefst vijf doelpunten in de eerste 39 minuten (0-5).

Slechts één keer in de lange geschiedenis van de eredivisie stond een bezoekende ploeg sneller op zo'n grote voorsprong. Vitesse had op 1 november 1996 bij Fortuna Sittard 'slechts' 34 minuten nodig om op 0-5 te komen, zocht databureau Infostrada uit.

Feyenoord evenaarde de prestatie die AZ leverde op 27 september 2008. De Alkmaarse ploeg stond toen bij Willem II ook na 39 minuten met 0-5 voor. De laatste keer dat Feyenoord zo vaak scoorde in de eerste helft, was op 24 mei 1987. Toen schoot het Rotterdamse elftal er in de eigen Kuip liefst zes in tegen AZ in de eerste 45 minuten. In uitwedstrijden maakte Feyenoord nog nooit vijf doelpunten voor rust.