18.10.2015 21:16

Kâzım: "Simon moet nog agressiever worden"

Kâzım-Richards kijkt teleurgesteld nadat hij merkt dat de wedstrijd niet loopt zoals hij zelf had gehoopt. Uiteindelijk wordt hij gewisseld in de zestigste minuut. (16-08-2015)
Kâzım-Richards kijkt teleurgesteld nadat hij merkt dat de wedstrijd niet loopt zoals hij zelf had gehoopt. Uiteindelijk wordt hij gewisseld in de zestigste minuut. (16-08-2015)

Colin Kâzım-Richards vindt dat Simon Gustafson agressiever moet worden. De spits ziet dat zijn collega goed speelde tegen sc Heerenveen, maar hij denkt dat hij meer uit zijn spel kan halen.

De Turk ziet dat Gustafson niet alleen in het veld wat agressiviteit te kort komt, ook buiten het veld is hij erg rustig. "Hij is niet verlegen, maar gewoon erg stil. Daar pesten we hem wel eens mee, gewoon voor de grap", zegt hij tegen Metro. "Omdat hij nooit iets zegt, tik ik wel eens op zijn schouder en vraag ik: hallo, ben je daar? Maar ik vind het logisch hoor. Simon is jong, voor het eerst ver van huis en woont helemaal alleen in Rotterdam. Dat kan erg moeilijk zijn. Maar vandaag heeft hij laten zien dat zijn situatie geen invloed heeft op zijn prestaties op het veld."

Kâzım-Richards denkt dat zijn Zweedse ploeggenoot daar aan moet werken. "Het zit niet in zijn karakter om agressief te zijn, maar dat mag hij wel iets meer zijn op het veld. De Zweedse competitie is minder agressief dan de Eredivisie, dat merk je aan hem. Als hij een heel klein beetje agressie in zijn spel kan leggen, kan hij echt heel ver komen."

Zondagmiddag speelde Gustafson in ieder geval een sterke wedstrijd voor Feyenoord. De linkspoot gaf drie assists en scoorde één keer. Mede daardoor wist Feyenoord met 2-5 te winnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner