19.10.2015 12:19

De Boer over Veltman: "Een topverdediger"

Joël Veltman ziet dat Robin Gosens (r.) bij hem wegdraait. De Ajax-verdediger moet de achtervolging in zetten. (17-10-2015)
Joël Veltman ziet dat Robin Gosens (r.) bij hem wegdraait. De Ajax-verdediger moet de achtervolging in zetten. (17-10-2015)

Frank de Boer denkt dat Ajax een potentiële topverdediger in huis heeft. De oefenmeester is zeer gecharmeerd van Joël Veltman.

Onder Frank de Boer is Veltman een onbetwiste basisspeler. De verdediger kende een moeizame start van het seizoen, maar krabbelt nu weer op. De Boer heeft veel vertrouwen in zijn pupil. "Ik stel Joël niet voor niets steeds op, want ik vind hem een goede verdediger. Je ziet dat hij heel sterk is als hij in de lucht of over de grond duels kan aangaan", aldus De Boer die één misverstand uit de wereld wil helpen. "Mensen zeggen altijd dat hij niet kan koppen. Nou, hij is onze beste kopper. Hij won duels van Weghorst en die is twee meter lang, dus ik hoop dat iedereen nu ziet dat hij een goede verdediger is."

Veltman maakte de laatste twee keer geen deel uit van de Oranje-selectie. De Boer weet hoe dat komt, hij maakt regelmatig een klein foutje. Dat moet eruit, zo vindt de hoofdtrainer van de Amsterdammers. "Hij heeft altijd zijn momentjes en die moeten eruit. Die foutjes heb ik aan het begin van mijn carrière ook gehad, zeg maar de 'Frank de Boertjes', zoals die toen werden genoemd. Joël is een topverdediger. Althans, hij is een goede verdediger die een topverdediger kan worden. Het is aan hem om het nu elke week te laten zien. Dan word je top. Als het één keer in de vijf wedstrijden is, vind ik het niet top."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner