20.10.2015 09:32

Toekomst van Oranje komt uit de provincie

Luuk de Jong bekijkt het spel vanaf een afstandje tijdens SC Cambuur - PSV. (12-09-2015)
Luuk de Jong bekijkt het spel vanaf een afstandje tijdens SC Cambuur - PSV. (12-09-2015)

De toekomstige aanvalsleider van Oranje komt uit de provincie. Volgens Pierre van Hooijdonk en Youri Mulder worden er in de randstad geen goede spitsen meer opgeleid.

Van Hooijdonk neemt Bas Dost (geboren in Coevorden, red.) en Luuk de Jong (opgegroeid in Doetinchem, red.) onder de loep. "Als je kritisch naar Dost en De Jong kijkt, dan zijn er natuurlijk dingen die niet goed zijn in hun spel", aldus Van Hooijdonk tegenover De Telegraaf. "Het zijn bijvoorbeeld geen spelers met een heel verfijnde techniek. En je ziet dat bij topclubs vaak wordt gekeken naar wat spelers niet kunnen en over het hoofd wordt gezien wat voor kwaliteiten daar tegenover staan."

Mulder sluit zich aan bij de woorden van Van Hooijdonk en denkt te weten waarom er in de provincie wel goede spitsen opstaan. "Bij kleinere clubs krijgt dit soort spelers de tijd om zich te ontwikkelen", zegt Mulder. "Daarnaast moet je als spits heel goed weten wat je wel en niet kunt. Dat weten deze jongens heel goed. Misschien past dat beter bij een nuchtere provinciaal dan bij een grote stadsjongen, die denkt alles te beheersen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner