20.10.2015 15:00

Fischer: "Excelsior geen degradatiekandidaat"

Excelsior staat mede dankzij het gelijkspel van Excelsior tegen PSV (1-1) op een twaalfde plek in de Eredivisie. In de blessuretijd tekende Nigel Hasselbaink voor de gelijkmaker. Aanvoerder Sander Fischer denkt dat zijn ploeg momenteel naar behoren presteert. "Als je kijkt naar de begrotingen van alle clubs en het spelersmateriaal, dan doen wij het heel behoorlijk."

De Kralingers draaien momenteel goed mee in de Eredivisie. Volgens Sander Fischer is dat niet van vandaag of gisteren. "Bij Excelsior kun je veel in de luwte werken, je valt niet op behalve door je prestaties", geeft de aanvoerder aan tegenover Voetbal.com. "Kijk maar naar vorig seizoen, je haalt de halve finale van het bekertoernooi, je gaat daardoor bijna Europa in en je handhaaft je rechtstreeks. Maar er waren in de laatste maanden wel veel verbeterpunten. Van de laatste tien competitieduels wonnen wij geen enkele. Dan moet je realistisch zijn en concluderen dat we naar behoren gepresteerd hebben."

De 27-jarige verdediger, die eerder speelde voor onder meer NAC Breda en SC Cambuur, is daarom realistisch over het doel voor dit seizoen. "Het seizoen van Excelsior is geslaagd bij rechtstreekse handhaving", zegt hij. "We voetballen vrij goed en ik vind dat we op grond van onze kwaliteiten zeker niet tot de degradatiekandidaten behoren. Maar dan moet wel alles op zijn plek vallen zoals tegen PSV. We lieten ons goed zien en door keihard werken kregen we kansen. En Excelsior pakt eigenlijk nooit punten in Eindhoven. Dat maakt onze prestatie des te meer bijzonder."

Groei
Fischer beseft dat Excelsior als spelersgroep en als club de laatste jaren is gegroeid. "We hebben gewoon een goed beleid, zowel technisch als commercieel. Daarnaast is er altijd rust rondom de club", erkent de aanvoerder. "Als je continu onderin voetbalt, dan is dat anders en dan voel je druk. Die hebben wij nu niet. Je merkt dat de club gegroeid is. Dat is te danken aan de sportieve prestaties, maar ook door prima management en beleid binnen de club." 

Niet alleen de club maakte stappen vooruit, maar ook de spelers groeien. "Ik merk dat ik door de trainingen van de trainers Jon Dahl Tomasson, Marinus Dijkhuizen en nu Alfons Groenendijk beter en completer ben geworden. Maar dat geldt niet alleen voor mij, maar voor meer spelers. De groep is goed in balans en blijft stappen maken."

Ambitie
Door de positieve ontwikkelingen ontstaat er ook interesse voor spelers van Excelsior. Aanvaller Lars Veldwijk maakte vorig jaar de stap naar Nottingham Forest, maar keerde afgelopen zomer terug in Nederland bij PEC Zwolle. Fischer speelde zich in de kijker van SC Cambuur, maar zag zijn transfer afketsen. Desondanks heeft hij de knop kunnen omzetten.

"Natuurlijk heb ik ambitie en wil ik het maximale halen uit mijn loopbaan. Iedere voetballer wil spelen voor PSV, Ajax of Feyenoord. Maar je moet wel realistisch zijn en blijven", vindt de defensieve kracht. "De clubs zijn er niet uitgekomen. Dan is het hoofdstuk gesloten en zet ik de knop om. Voor mij is het eigenlijk nooit echt aan de orde geweest. Daar komt ook nog bij dat spelen voor Excelsior geen straf is. Ik heb het goed naar mijn zin en zal mijn stinkende best blijven doen."

Door Michael de Vogel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner